top of page

De Donkere Kamer #32

Op Maandag 11 september hadden we als kakelverse fotografie-studenten ons eerste uitstapje naar Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De Donkere Kamer editie 32 stond op het programma met onder andere Jamie Hawkesworth, Sanne de Wilde en Theo Bosboom.

Theo Bosboom geeft een inkijkje in zijn werk als natuurfotograaf. Hij vertelde ons dat hij meer ziet en intenser leeft door zijn camera. Het merendeel van het werk dat hij maakt is onderwater waarbij hij zichzelf de vraag stelt: "hoe beleeft een vis de herfst?".

Sanne de Wilde kwam vertellen over haar mooie nieuwe fotografieproject The Island of the Colorblind. Hiervoor is ze afgerezen naar een eiland waar het merendeel van de bevolking kleurenblind is. Dit was het begin van een visueel experiment waar controle verliezen en de wereld herontdekken centraal stond. In dit project stelt zij zichzelf de vragen: 'wat betekent kleur?' en 'Hoe geeft genetica de samenleving vorm?'. Hier hoopt ze antwoord op te krijgen door met een omgebouwde camera in infra-rood te schieten, haar modellen op de foto's te laten schilderen en een installatie te maken. Zelf ziet ze eruit als een roze prinsesje en straalt het enthousiasme van haar af. Wat een ontzettend innemende kunstenares is dit! Zodra ik thuis was heb ik gelijk haar fotoboek besteld.

Er waren nog meer fotograven, intervieuws en er werden columns voorgelezen.

Tot slot ook nog drie fotografen die pitchen voor hun laatste project. Al het entreegeld word tussen hen verdeeld en het publiek bepaald hoe. Op die manier is er naast het volle programma nog een reden om een kaartje te kopen.

Onderstaande foto is van Sanne de Wilde en te zien haar nieuwe fotoboek: 'The Island of the Colourblind'.

Recente artikelen
bottom of page