top of page

Human Nature/ Lucas Foglia

Vanaf 2 Februari tot 11 April is er in FOAM Human Nature van Lucas Foglia te zien.

Human Nature is een ingrijpende serie waarin diverse verhalen onze relatie met de wildernis belichten. De natuur, de mensheid, de overheid en wetenschap hebben allen een plekje in deze expositie. Waar de natuur op de ene foto wild en alles overheersend is word hij op het beeld daarnaast nonchalant verbrand.

Niet eerder heb ik een serie gezien die zo haarfijn in elkaar zit. Foglia heeft ieder sprietje van moeder aarde weten te vangen en ieder slag mens dat daar overheen stampt. Foglia is opgegroeid in een boerenomgeving en is opgegroeid met het idee lief te zijn voor de wereld, of er althans mee samen te werken. Het idee dat er bijna geen natuur meer is die niet door de mens is beïnvloed vind hij verontrustend. En om eerlijk te zijn, maakt dit mij ook bang. Toch kan ik blijven kijken naar dit werk vol feilloze overgangen tussen de diverse mens en hun band met mama natuur. Naast het onderwerp dat me volledig ligt, klopt alles in deze serie voor mij. Documentair werk heeft me nog niet eerder zo aangesproken.

Hoe meer natuur we vernietigen des te meer we er meer in contact proberen te komen. Daken van de Macdonalds word met grasmaten bedekt en gevangen mogen rehabiliteren met moestuintjes. Foglia toont dit allemaal. Woorden schieten tekort voor de pure beelden die hij maakt, maar neem alsjeblieft een kijkje op zijn site. Ondertussen ga ik van de natuur genieten zolang dat nog kan, http://lucasfoglia.com/human-nature/

Goda and Lev in the Cleanest Air on Earth, Hawaii 2016

Recente artikelen
bottom of page