top of page

Next Level: Anouk Kruithof - ¡Aguas!


Vanaf 17 November tot 28 Januari is er in FOAM ¡Aguas! van Anouk Kruithof te zien.

Ik zal meteen met de deur in huis vallen. Ik ben fan van Anouk! De vervreemding in haar werken zorgen ervoor dat ik het idee heb dat ik een Alice ben in futuristisch wonderland.

Met haar werk laat zij fotografie op manieren zien waar ik nog nooit aan had gedacht of van had gehoord. Vanuit de meest veelzijdige invalshoeken belicht ze meerdere sociaal-maatschappelijke thema's. Haar werk gaat alle kanten op; fotocollages, video-animaties, installaties, sculpturen, publicaties, performances en publieke interventies.

In de tentoonstelling met de moeilijke naam is het recente onderzoek van Kruithof naar de online weergave van thema's als privacy, overheidssurveillance, milieuvervuiling en klimaatverandering.

Voor de serie #Evidence (2015-2017) ontleed ze hoe verschillende Amerikaanse bedrijven en instellingen zich via Instagram profileren. In prachtige kleurrijke collage's bevraagt ze hoe de milieuproblematiek word weergegeven.

Naast Kruithofs recente projecten wordt een compleet overzicht van haar publicaties getoond. Dit vond ik heel fijn om naar te kijken zodat er meet duidelijk werd over de stappen die ze heeft gemaakt en haar ontwikkelingen als kunstenaar.

Recente artikelen
bottom of page