top of page

Noorderlicht fotomanifestatie 2017

Voor het vak Positionering en Ontwikkeling bezoeken wij meerdere exposities en musea. Vandaag stond Noorderlicht in Groningen op het programma, ook wel het Huis van de Fotografie genoemd. Op hun site beschreven als: ''Een veelzijdig en internationaal podium, oorspronkelijk alleen voor documentaire fotografie, maar inmiddels voor elke fotograaf die een goed verhaal te vertellen heeft. Met een scherp oog voor ontwikkelingen, maar wars van trends en hypes, besteden we aandacht aan de fotografie van de wereld en de wereld van fotografie.''

Dit jaar is het thema NUCLEUS | De verbeelding van wetenschap. Nu ligt mijn interesseveld niet bij de wetenschap maar was er toch een hoop interessants te zien. Van de zes locaties waar geëxposeerd werd ben ik alleen naar de Van der Aa-kerk geweest, wat een indrukwekkende locatie was dit!

Van alle fotografen die hun werk toonde ben ik het meest onder de indruk van Karin Borghouts. Zij is een Belgische kunstenaar die met haar serie RELIQUIAE dierlijke modellen, replica’s, afgietsels en preparaten uit verschillende universitaire collecties uit hun vaste context haalde. Hun vervreemdende schoonheid toont zij door ze tegen pastelkleurige roze, mintgroene en turquoise achtergronden te fotograferen.

Op de foto is een yorkshire terrier uit haar serie te zien.

Recente artikelen
bottom of page